Sidor

lördag, juli 16, 2016

Löshoppning

Idag var vi uppe tidigt trots att det var lördag för att hinna arbeta med hästarna innan jag började jobba. Löshoppning stod på schemat. Jag och sambon byggde ju hinderstöd nyligen och jag tyckte att det var på tiden att han fick se hur de fungerade.
Vi släppte båda hästarna lösa på ridbanan, först utan hinder för att värma upp. Jag var lite tveksam till hur det skulle fungera med Skuggi, han kan vara en bromskloss och är inte van att springa lös så där. Lifri däremot springer ju bara på och tycker att det är skitkul.
Skuggi började med att bromsa ned tempot, Lifri vågar inte springa förbi honom, men efter en stund fick vi igång honom med.
När de var uppvärmda byggde vi upp ett hinder. En av oss satte sedan fart på hästarna medan den andra stod vid hindret och "fångade in" dem, dvs såg till att de inte vek av. Lifri hoppar ändå men Skuggi tar gärna den lata vägen och viker av. De hoppade jättefint och verkade ha roligt, sprang tätt efter varandra, bockade och levde rövare. Efter ett tag gick det att skilja dem åt lite och låta dem hoppa en och en, lite lättare att hoppa ordentligt då. Skuggi tod några skutt som var riktigt, riktigt fina. Han kan hoppa högt han. Plus att han travade väldigt, väldigt fint. Flöt någon decimeter ovanför marken.
Lifri var också duktig, han är bättre på att anpassa språnget och bedöma avstånd. Han travade också fint, han har större rörelser men får inte samma sväv.
Vi hade riktigt roligt alla fyra och hästarna var jättefina. Tror att de kanske kommer ha träningsvärk imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar