Sidor

söndag, december 14, 2014

Två hästar

Att ha två hästar, plugga heltid och hålla på julpyssla gör att det finns lite tid över till att blogga.

Lifri har börjat gå bättre nu och sist jag red fick jag honom till och med att trava, även om det inte var så långa bitar. Jag har valt att backa rejält med honom. Det finns ingen idé att jag håller på att jobba med tölten och på att korta upp honom om han inte ens kan trava under ryttare. Det bara måste han greja. Så det blir mycket longering, mycket skrittarbete och mindre tölt. Tölt är lätt för Lifri och han kan lätt "slötölta" men det är svårare att trava, då måste han ta i, så det blir en del arbete.

Skuggi ska ju bara sättas igång så att han kan ridas och tränas så där är inte kraven så höga. Han ska lyssna och gå i den gångarten jag ber om. Även han longeras en del då han behöver lära sig det. När det sitter så ska vi börja med lite annat arbete från marken också. Tanken är annars att Mike ska kunna börja rida honom snart.

Det roligaste med att ha två hästar är att de är så olika.
Lifri är lite sträv och butter men fantastiskt lyhörd och väluppfostrad. När det väl gäller så vet jag att det alltid går att lita på att Lifri sköter sig. Han är inte den lättaste att rida eftersom han har väldigt mycket vilja, lätt blir frustrerad och är väldigt lättstressad. Men han är rolig.
Skuggi är mild och mjuk och på något vis alltid positiv. Han kommer fram i hagen och är väldigt mysig. Han är inte lika väluppfostrad men lär sig snabbt. Han är mjuk som en boll att rida och avslappnad och nöjd.
Det blir en bra kombination och omväxling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar