Sidor

söndag, oktober 02, 2016

Ihopsläpp

Stallägaren har ju köpt en ny häst för några veckor. På grund av tidigare skada så har han gått själv fram till idag då vi släppte ihop honom med de andra valackerna.
Då vi släppte in dem i en hagen där gräset hunnit växa till sig (vi har alltså fortfarande våra hästar på bete) så gick det väldigt lugn till.
Första hästen han gick fram till var Lifri. Lifri stod inte närmast men han styrde bestämt stegen mot honom. Det blev lite pip och benvift men sedan var det lugnt och de betade bredvid varandra.
Jag har varit väldigt nyfiken på stammen på den nya hästen då han på många sätt är väldigt lik Lifri. Han har lite samma kroppsform och är blekt gulsvart, alltså samma färg som Lifri fast ljusare. Inte en särskilt vanlig färg direkt. Nu när de möttes så kunde man se att de har ett väldigt likartat kroppsspråk också.
På vägen hem googlade jag upp den nya hästen och kunde konstatera att han också är efter Svadilfari från Knutshyttan, alltså halvbror till Lifri. Inte undra på att de är lika. Behöver jag säga att jag är sugen på att få prova att rida den hästen?

Två bröder möts för första gången

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar