måndag, oktober 21, 2013

Två årIdag är det två år sedan jag fick Lifri. De åren har gått fort. Jag skulle vilja säga att vi hunnit med mycket men det har vi ju egentligen inte. Allt med Lifri går långsamt framåt. Det är några saker som det blivit verkligt stor skillnad på sedan jag fick honom.
Först och främst är det hur han är att hämta i hagen. I början visste jag inte om jag skulle kunna fånga honom och nu vet jag att det inte är några problem. Han låter sig till och med hämtas in på kvällen av de andra i stallet, för det mesta i alla fall.
Något annat som verkligen blivit bättre är hur han beter sig när jag sitter upp. För två år sedan kunde det ta mig en kvart att ta mig upp i sadeln. Lifri steppade runt och kastade sig iväg och var allmänt spänd. Nu står han alltid blickstilla, på långa tyglar, och låter mig sitta upp.
Ridningen har ju också gått framåt. Nu för tiden kan vi rygga och göra framdelsvändningar samt rida i fyra gångarter. Han är fortfarande spänd ibland och inte alltid så lätt men jag älskar honom ändå!


  

 

2 kommentarer:

  1. Vad fin han är ! Är Lifri också från Island som Skuggi ? :) Jätte fin blogg ! Kram.

    SvaraRadera
  2. Tack! Nej Lifri är svenskfödd men lite speciell.

    SvaraRadera