Sidor

torsdag, februari 15, 2018

Nytt klinikbesök

Eftersom jag upplevt att Lifri försämrats efter behandling och vila så flyttade vi vårt planerade återbesök till idag istället för nästa vecka. Så länge vi promenerade gick det bra men när jag börjat rida tappade han höger bak värre än någonsin, i skritt på rakt spår. Det har han liksom aldrig gjort. Så det blev tömkörning istället för ridning och byte av tid. Och idag ny undersökning och nya behandlingar.
Hästen travade förstås bättre än vanligt. Seglade igenom böjprovet med glans. Tyckte att det var skitkul att få springa lite. Rörde sig fantastiskt fint i longeringen, stora luftiga steg, galopperade och skuttade. Sprang som en tok vid ridningen, äntligen kan man få sträcka på benen! Så det krävdes lugnande i två omgångar för att få hästen att varva ned och faktiskt visa lite trav också. Tappade höger bak endast några få gånger, tror att veterinären såg vad jag tycker är problemet i alla fall. Verkar inte vara något patologiskt utan han är bara svag i höger bak. 
Hon förslog att vi skulle underhudsblistra knäna i alla fall. Ibland hjälper det med att strama upp runt knäna och skapa lite stabilitet. Så det gjorde vi. Han fick också en annan medicin som var mer riktad mot haserna och lite allmänt smärtlindrande. 
Så nu är det bara att fortsätta att rida igång honom och komma tillbaka om tre veckor igen. Bra träning på att lasta och åka blir det ju i alla fall. Det har ju varit lite knepigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar