Sidor

onsdag, juli 08, 2015

Mer

Ja ska väl skriva lite om långturen också. Förutom att det  ar jättevarmt (runt 30 grader) så var det underbart, som en liten semester.
Det var längre att rida än vi trodde, runt tre mil, och det tog lång tid, särskilt första dagen då vi tog det lite lugnt och hade långa raster. Lunch åt vi då vid en liten sjö, vi grillade och badade fötterna. Våra hästar var inte särskilt intresserade av att dricka i sjön värmen till trots. Vi red både i snårskog och längs fantastiskt vackra vägar och stigar. Eftersom vi bara hade en häst var så gick vi en del.
Vi var inte framme förrän vid halv åtta och då prioriterade vi bad framför mat. Efter att ha doppat sig i sjön, badat i badtunna, bastat och ner i sjön igen och tvätta håret så kände jag mig normal igen och inte så överhettad. Till middag blev det potatissallad och grillat, jättegott.
Dagen efter gjorde vi mackor till lunch och gav oss av någorlunda tidigt. Det var lika varmt (om inte varmare) men vi höll ett högre tempo. Vi rastade inte vid sjön (eftersom det var en liten omväg) utan i skogen.
När vi började närma oss stallet så fick Mike komma och byta av en av ryttarna som hade bråttom hem. Han kom lagom till glasspausen och sedan var vi hemma på nolltid.
Skuggi klarade turen bra och skötte sig fint. Första dagen verkade han väldigt nöjd men den andra ville han mest hem och hade lite bråttom. När jag släppte ut Skuggi i hagen igen så galopperade han glatt iväg. Inte helt slutkörd trots allt.

Vi blev alla lite sugna på fler långturer och jag funderar på om man inte ska ta en ridsemester längs någon ridled nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar