Sidor

torsdag, maj 07, 2015

Veterinär

Idag var det veterinär i stallet så jag passade på att låta henne titta lite på hur Lifri rör sig. Ibland rör han sig ju helt fantastiskt men emellanåt är det lite knackigt. Och så har det ju varit till och från hur länge som helst. Nu är det lite knackigt och han känns lite seg för att vara honom. Dessutom flyter vänster bak ut på insidan har hovslagaren påpekat.
Hon började att med händerna böja ryggen genom att dra rumpan mot sig eller putta den bortåt. Åt vänster var det inga problem men åt höger går det inte. Antingen för att han inte kan eller inte vill, det kan man ju inte avgöra men i vilket fall så är han spänd. Sedan fick jag longera och han gick extra knackigt idag faktiskt. Det var kanske bra eftersom jag kollat upp detta tidigare men de inte har kunnat se att han går ojämnt överhuvudtaget. I höger varv är han rak trots att han travar på volt och går ojämnt.
Så hon böjde båda bakbenen men det var u.a. så hon rekommenderade equiterapeut eller fysioterapeut som kan lite mer om muskler. Eventuellt kan det vara rent muskulärt eller så skyddar han någon annan struktur genom att spänna sig. Det verkar inte vara något fel på lederna i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar