tisdag, mars 15, 2016

Ovalbanan idag

Jag och Lifri tog oss till ovalbanan för att träna idag tillsammans med en stallkamrat. Det är inte så långt att rida och trots det så blir det liksom aldrig av men idag var vi båda lediga. Lifri var förstås bat-shit-crazy. Till hans försvar får jag väl säga att han är bättre än tidigare år. Det verkar ju som om han får något ryck framåt vårkanten och nu kan jag ju faktiskt rida och han är lugn emellanåt.
I vilket fall som helst hoppade han sidledes till synes utan anledning (jag tror att han har någon anledningen även om jag inte har märkt av den, typ "shit det satt någon på mig", eller "Åh hjälp vad är det där som jag såg i ögonvrån?") och var allmänt spänd och hetsig. Några riktiga skutt fick han till också. Fördelen med en ovalbana är ju att det finns plats. Så att vi kan vända runt i små cirklar. Och så att man kan rida länge i samma tempo tölt och vänta tills han lugnar sig något. Vilket han faktiskt gjorde så småningom.
Min plan var ju att verkligen kunna rida på lite med bra underlag och allt men det går tyvärr inte när han är på det sättet. Risken är för stor att jag förlorar kontrollen helt och Lifri har tyvärr dålig koll själv när han är så där uppjagad.

I vilket fall som helst så tror jag att det gav något att rida runt där, varv på varv i tölt. Men nästa gång tar jag med Skuggi så jag får nöjet av att galoppera på ovalbanan.

Jag åkte faktiskt tillbaks till stallet på kvällen, för att motionera Lifri lite till. Det brukar lugna honom något. Det blev lite bus och lek på ridbanan tillsammans med en annan häst. Den hästen var inte riktigt säker på vad det här gick ut på men Lifri visste att det gäller att passa på och springa. Det är ju så lerig och så i hagen nu så jag tror inte de springer så mycket där.
Lifri dissar sitt nya fodertillskott så vi får se om jag får i honom något. Riktigt tråkigt då han ätit det förut och jag tror att det hjälper honom lite på traven när det gäller att lugna ner sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar