Sidor

måndag, december 21, 2009

Ylva var en stalledräng...

Jobbar och sliter som vanligt! Nu i helgen har jag pulsat fram och tillbaka i snön med hästar och hö. Idag plogade de så jag slapp se ut som en snögubbe.
Nu har jag börjat åka till Wallstanäs och jobba lite efter utsläppet och sen tillbaka till Oppgården för att lunchfodra och mocka och fixa som vanligt. Det har varit lite skönt, helt plötsligt har jag arbetskamrater, varmt fikarum och riktig toalett! Det ni! Värsta lyxen. Wallstanäs är riktigt lyxigt men så kostar det en del att ha sin häst där också...

Att jobba i stall betyder mycket slit, det är fysiskt tungt och man får vara beredd på det mesta. Men så blir man stor och stark också. Att jobba i stall innebär också att man måste öva upp sin tankeläsningsförmåga då man helst ska veta hur hästägarna tänkt sig med sin häst, vilket täcke den ska ha, vad som ska av och på och när hästen får vara ute. Det gäller att vara tjänstvillig och uppmärksam på allt som sägs och helst kunna gissa dig till vad som tänkts. Men en del verkar i alla fall på det klara med att tankeläsning kanske inte alltid är bästa metoden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar