Sidor

torsdag, juni 03, 2010

Åkte till stallet flera gånger idag

På förmiddagen var jag uppe och red Dimbrá. Red på volten och just mycket volter. Ville att hon ska böja sig ordentligt genom kroppen och trampa in under sig ordentligt med inner bak. Det gick bra, hon jobbade hårt och det märktes att hon tyckte det var ansträngande. Vi red volter både i skritt och tölt. Travade lite längs fyrkantsspåret både före och efter och traven var betydligt bättre, stadigare och taktfastare, efter voltarbetet. Det kändes bra.

På kvällen åkte jag upp med Åsa, hade lovat att hålla lektion för henne. Väl där uppe fick jag prova Thráinn medan Åsa och Birkir skrittade fram. Thráinn var framåt och lyssnade mycket fint. Jag provade traven och tölten och det var kul, tack Inga-lill!
Det är kul att rida många hästar, alla är de olika och alla uppskattar vi olika kvalitéer hos hästarna. När man rider en häst bör man tänka på hästens syfte, dvs vad den ska användas till, och bedöma hästen utifrån det. Olika hästar är bra på olika saker. Du måste också ta hänsyn till hästens begränsningar och inte kräva mer än den i nuläget klarar, uppskatta den för den den är! Jag tycker att den viktigaste egenskapen hos en bra ridhäst är att den är lyhörd och lyssnar fint på dina hjälper. Då är det lätt att jobba på allt det andra (samling, takt, komplicerade dressyrrörelser och extra gångarter).

Åsa och Birkir fick också jobba på volt idag och jag tycker att det gick bra. Möjligtvis är sadeln inte så bra när han ska tölta, tycker att det ser ut som om den trycker lite bak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar