Sidor

tisdag, juni 22, 2010

Långsam dag idag

Idag har vi inte haft någon turridning, lite tråkigt men vi har hållit oss sysselsatta ändå. Vi har oljat hästarnas hovar, något som visade sig inte vara jättelätt. De är inte jättevana vid att man kratsar hovarna och så. Vi oljar hovarna på hästarna här i Mývatn eftersom det är så torrt här, deras hovar torkar ut.
Sen har vi plockat ut stenar ur hagen, det är ganska många där inne.

Vi passade på att prova några av hästarna vi inte ridit förut. Jag red Grimur, jag hade honom i turridningen förra året men har aldrig ridit honom själv. Han var jättetrevlig och hade en väldigt mjuk och fin tölt men kondisen var inte den bästa. Vi red lite runt byn för att göra lite reklam för oss själva. Många har blivit förvånade av att vi är öppna nu då många hästar fortfarande är sjuka här på Island. Den enda andra turridningen här vid Mývatn är stängd pga. detta. Saltviks hästar har klarat sig väldigt bra och inte många har blivit sjuka. Men det känns ändå som att det är läge att desinficera sina grejer när man kommer hem igen.

Imorgon händer det mycket här. Årets första långtur har kommit till Mývatn så vi kommer att äta middag med dem och sen följa med till lagunen, Jarðböð. Sen så är det fest i skogen för alla de som jobbar här i Mývatn-området, det kommer vara en stor brasa och förhoppningsvis mycket folk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar