Sidor

fredag, juni 11, 2010

Turbo Star International Show 2010

Idag gav Louise och jag oss iväg mot Näsbyholm (utanför Strängnäs) för att titta på tävlingar för araber. Vi åkte vilse lite grann på vägen dit men missade inte särskilt mycket. Först ut var det hoppning. Det var inte många startande och inte mycket till publik direkt. Det verkade som om de flesta kände varandra.

Efter hoppningen var det dags för western, tre ekipage startade i pleasure och två i reining. Pleasure är en gångartsgren, deltagarna rider runt runt och byter gångart på domarens kommande. Målet är att det ska se trevligt ut, hästen ska vara ett nöje att rida. I reining rider man ett program, lite som dressyr fast western.

Sist ut var dressyren och där var det helt klart flest startande. Det var väldigt varierande nivå på ekipagen, en del var det trist att se och andra var riktigt bra. Louise fick mycket bättre bilder än mig, min kamera gillade inte ridhuset.

Araben är, precis som islandshästen, en ganska speciell hästras. Den är liten (eller lagom stor beroende på hur man ser det) och ser ut och rör sig på ett annat sätt än "vanliga, stora" hästar. Så det känns helt rimligt att de har egna tävlingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar