Sidor

söndag, september 13, 2009

Eyjólfur Ísólfsson clinic

Idag var jag och Åsa ute på stora äventyr, clinic med Eyjólfur på Strömsholm. Deltog gjorde massa kända islandshästekipage. Fokus var på förtroende och utbildning. Första delen fokuserade på ryttarens sits och inverkan. Vi fick en del tips på övningar för att komma tillrätta med våra sits-problem.

Ryttarna övar på gångarterna till fots

Longering är ett bra sätt att öva sitsen

Andra delen bestod av övningar för att skapa förtroende. Det var typiska Parelli-övningar och roligt att se, vi fick till och med se en del rida i repgrimma och grimskaft.



Sedan blev det mer ridning och gångartsträning. Det var roligt och många flotta hästar. Det viktigaste var att lyssna på hästen och prova och se i vilken form och vilket tempo som hästen trivs i och jobbar bäst. Vikt las även vid att variera arbetet och rida mycket tempoväxlingar. När det gäller tölten så poängterades att hästen måste vara välutbildad innan man börjar med tölten och att man absolut inte ska försöka tvinga fram något (särskilt inte med hjälp av tygeln). Gör man det så kommer hästen förknippa tölten med obehag och bli ovillig att tölta.

Alla deltagande ryttare

3 kommentarer:

  1. Vad spännande! Du verkar fått med dig en massa bra tips. Kul!

    SvaraRadera
  2. Åh, jag hade väldigt gärna varit där och tittat, men tyvärr krockade ju det med Carrokursen. Men den var bra den med ;)

    SvaraRadera
  3. Ja man måste ju välja här i livet!

    SvaraRadera