Sidor

fredag, november 13, 2009

Fredag den trettonde

Idag är det fredag den trettonde och jag har varit på arbetsintervju. Jag tycker det kändes som om det gick bra och jag hade inga problem med att hitta dit.
Anläggning var mycket fin med ridbana, ridhus, två stall, rasthagar, lösdrift och sommarhagar. Det fanns till och med badplats dit man kunde gå med sin häst. Ridhusets underlag var inte så tungt som det brukar utan lite plattare. Stallen var jättefina med murade boxväggar och det var kallt och luftigt. Mycket tanke verkade ligga bakom stallutformningen, allt för att ge hästarna bästa möjliga stallmiljö. Fokus verkade ligga på säkerhet (både hästar och människors).
Arbetet består i att fodra, byta täcken, ta ut hästar, mocka, göra i ordning hästar inför ridning och eventuellt skritta fram dem. Plus att sopa, hålla rent och fixa allt sånt där som kan behöva fixas i stall. Det verkar vara ett varierande jobb och det känns som om man skulle kunna lära sig en hel del på att jobba där. Naturligtvis fanns det nackdelar också.
Det har varit några andra där och kollat och vi kom överens om att jag skulle funderar lite på saken och sen höra av mig. Så vi får se.

1 kommentar: