Sidor

måndag, april 22, 2013

Gårdagens tävling

Det mesta löpte på bra under gårdagens tävling och tävlingsledningen har fått mycket beröm för organisationen. Jag stod som sagt i starten hela dagen, förutom ibland då jag var på rymmen för att titta lite. Det är roligt att stå i starten men man ser inte själva tävlingarna något vidare. Däremot ser man när alla värmer upp.

Framridningen
 Vi hade två olyckor igår.  Den första var en liten tjej på "vår" ridskolehäst Skúmur. Hon värmde upp för barnklassen (där en vuxen leder runt hästen i en bana) tillsammans med sin pappa som ledde hästen. När de skrittade så började Skúmur helt plötsligt bocka och hon flög naturligtvis av. Som tur var slog hon sig inte.
Den andra olyckan inträffade efter den sista finalen. En av ryttarna förlorade kontrollen av sin häst och kunde inte sakta ner när hon kom av banan. Hästen vek av och sprang in på en lekplats bredvid collecting ring och rusade under en rutschkana. Det var knappt att hästen fick plats under, ryttaren hade ingen chans. Det såg väldigt, väldigt otäckt ut och ryttaren hade så ont att hon knappt kunde prata. Min kollega i startbüron ringde dit ambulans och flera sprang och hämtade hästtäcken för att se till att hon inte blev kall medan jag satt med hennes huvud i knäet. Det visade sig förmodligen "bara" vara en muskelskada och efter undersökningar gjorts så beslöt ambulanspersonal att inte ta med henne till sjukhus. Men bortsett från detta så var det en lyckad tävling.

Vanessa skriver startlistor

Fides och Vanessa håller koll på vilken grupp som är inne på banan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar