Sidor

torsdag, april 05, 2012

Skärtorsdag

Idag höll jag en lektion trots att det är påsklov. En av våra grannar har länge velat rida så hon fick en uteritt i födelsedagspresent. Hon har ridit lite när hon var yngre men inte regelbundet. Så det var Saltvík-style, jag fick förklara snabbt hur man svänger, stannar och får hästen att gå framåt. Sen så red vi iväg och det gick galant. Det här är jag proffs på och skulle kunna göra i sömnen. Trots att det regnade stadigt under turen så var min elev överlycklig och helt lyrisk. Så det blir nog fler uteritter för oss två framöver.

Ára longerade jag idag, över bommar och i små volter i trav (inte samtidigt dock!) för att få henne att arbeta ordentligt med bakbenen. Hon var jätteduktig. Jag ska ta och fota henne någon dag för att jag är helt hundra på att hon ser annorlunda ut (bättre) nu än i höstas och jag vill jämföra. Jag tycker också att hon har börjat röra sig bättre och mer.

Jag red även ut på Elías, han är här för träning och försäljning, tillsammans med Barla och Frodi. Jag har ridit honom en gång förut på ridbanan men nu ville vi se hur det går ute. Barla åker nämligen till Island imorgon och under tiden hon är där får jag träna honom, hon ville bara se att jag känner mig okej med att rida ut på honom. Jag tycker att det var kul, Elías lyssnade helt okej på mig efter en stund. Enda problemet var väl att det kan vara lite svårt att bromsa om man rider i ett för högt tempo. Men ja, jag kommer rida honom när Barla är borta.

Elías, Barla som rider men jag har fotat
Annars så får jag väl ta och önska er alla en glad påsk!

4 kommentarer:

  1. Åh vad kul med nöjd elev! Måste kännas roligt att få glädja folk på så sätt! ^^

    Och Glad Påsk! ^^

    SvaraRadera
  2. Jag vill gärna se nya bilder på Ára!!

    Glad Påsk syster!!

    SvaraRadera
  3. Ja det är jätteroligt med glada elever!

    Och jag får väl ta mig samman och fota Ára lite då.

    SvaraRadera
  4. En stor Glad-Påsk-kram till dig Ylfa! ;)
    När du kommer tillbaka hit har du en DVD-spelare (den gamla, men nu Mattias-fixad) som väntar på dig, så film framför TVn är därmed möjlig igen!!

    SvaraRadera