Sidor

onsdag, april 14, 2010

Jag har varit ridlärare

Ja idag har jag hållit ridlektion för en åtta-årig tjej. Vi började från början med att hämta hästen i hagen, leda honom, borsta, kratsa hovar, sadla och tränsa. Sen fick hon rida runt koner och öva på att svänga och stanna. Tyvärr var hästen väldigt svår för henne att få lite fart på men det gick det med. Hon kommer imorgon igen och då har jag lovat att vi ska rida ut. Hon var jättegullig och det var faktiskt väldigt roligt att hålla lektion för henne.

Jag longerade Ari idag, orkade inte rida för han har blivit så jobbig. Den här perioden blir han tydligen bara värre och värre tills han får gå med ston och betäcka. Så är det om man är hingst och det är vår, hormonerna rusar iväg.
Thor däremot är lika lugn och snäll som vanligt men så har han aldrig betäckt heller. Vi red ut i det vackra vädret idag, tog det ganska lugnt men det var ändå bra fart på Thor. Han var pigg och glad och det var bra tryck i galoppen. Stretchade faktiskt honom lite efteråt.

Jobbade med Hektor idag också, satt lite på honom och övade att gå fram och göra halt från ryggen. En av praktikanterna hjälpte till och ledde oss. Han var duktig men lite trög på att gå fram.

Imorgon ska vi åka in till ATG med tre av unghingstarna, de ska kastreras nu. Kanske blir det lite lugn och ro här efter det, några av dem har börjat slåss som sjutton nu på sistone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar