Sidor

fredag, april 09, 2010

Ridningen var bra idag

Ari var helt underbar att rida idag! Red i paddocken och började med att leda honom i kringelikrokar för att få honom uppmärksam på mig. När jag satt upp fortsatte jag på samma sätt i skritt och sen i trav. Jag ansträngde mig verkligen för att inte ta ansvar för hastigheten utan lät honom hålla den själv utan att bromsa upp honom. Istället red jag volter och kringelikrokar så fort han visade tendens till att vilja springa på. Till slut höll han sig själv i ett lugnt och stadigt tempo. Då red jag volter först i trav och sedan lite i skritt. I skritt red jag öppna på volt och sen gick jag över till tölt. Han gick jättefint i form i alla gångarter och var underbart mjuk och följsam. Vi avslutade med att trava på långa tyglar, långsamt med näsan i backen! Så bra har han inte gått när jag ridit tidigare!

Thor skoddes fram igår och det gjorde en stor skillnad för steget, det blev mer luftigt. Vi har bara skott fram eftersom han går med de andra hingstarna. Vi red ut och övade lite galoppfattningar bland annat. Jag tror att jag kanske har valt fel varv! Nu är jag säker på att han helst går i höger galopp! Det var i alla fall inga problem att fatta galopp när vi var ute och red, det är nog jag som ansträngde mig för mycket när vi red i paddocken.

Ymir longerade jag lite men han är jättehovöm och måste skos innan jag kan fortsätta träna. Hovslagaren hann inte sko honom igår men han kommer tillbaka på måndag.

Annars så är det två praktikanter från ett djurgymnasium här nu och idag lärde jag dem att longera. Det var kul faktiskt och jag tycker att de var duktiga.

2 kommentarer:

  1. Wiiie! Vad roligt att ni ska tävla! Men vänstervarv, betyder det att man bara rider i ena varvet? Jag fattar ingenting...

    SvaraRadera
  2. Jo man rider bara i ena varvet och får välja själv vilket. Men nu har jag definitivt ångrat mig. Han går betydligt lättare i höger galopp.

    SvaraRadera