Sidor

söndag, mars 07, 2010

Hästar på rymmen!

Idag har det varit äventyr! Vid frukost ringde en människa som hade vaknat, tittat ut genom fönstret och sett två hästar i trädgården! Hon undrade om de hörde hit. Efter som det var en bit bort så trodde vi inte det (plus att hon sa att det var en shettis men det kunde ju kanske varit lilla Odinn) men vi sa att vi skulle åka dit ändå. Innan vi åkte tittade vi till hingstarna och lilla Odinn låg och sov med mulen vilande mot marken.
När vi kom dit så såg vi att det verkligen var en shettis, en mycket liten sådan och något som kunde vara en islandshäst eller ölandshäst. Inte några av våra. Men vi klämde på en alldeles för stor grimma på shettisen, försökte få på grimma på den andra men den var uppenbarligen inte tämjd. Så gav vi oss iväg mot närmaste stall med hästarna, de ena lös på släp.
Där kände de inte heller igen dem och efter mycket om och men fick vi alla fall in dem i en av deras hagar och lämnade dem där. Sen ringde vi polisen och talade om att vi hade hittat två hästar.
Tjejen som hade hittat dem i trädgården sa att hon trodde hon drömde när hon tittade ut och såg dem där. Hon var rädd att de skulle vara borta när hennes mamma kom för att kolla.

Annars så har vi varit ute allihopa och ridit i det fina vädret. Hektor fick gå som handhäst och det gick jättebra, det dröjer nog inte länge innan han är inriden. Jag red Ofeigur och han var också duktig även om han trilskades lite. När jag sa till honom på skarpen så skärpte han till sig. Ofeigur är lite riden för sin ålder och sporadiskt riden vilket gör det lite knepigt. Han tycker att han kan göra som han vill och har lite svårt att se poängen med att göra som jag vill.

Thor var jättefin idag, galoppen var helt fantastiskt bra! Vi har ju jobbat mycket med tempoväxlingar i galopp och trav och det verkar ha haft bra effekt på bärigheten. Han var även pigg och framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar