Sidor

lördag, mars 06, 2010

Sol!

De senaste dagarna har det varit sol och idag var det helt fantastiskt fint! Tänk er att galoppera fram över snöklädda fält på en vacker hingst i strålande solsken...
Thor har varit pigg och framåt på sistone och idag lekte vi med tempot både i trav och galopp. Vi red långsam, långsamt och fort, fort! Töltar gör vi inte så mycket just nu då han har blivit lite passaktig.
Ari var vild idag och svår att hålla lugn så vi ska se hur underlaget är i paddocken, om vi kan rida där ett tag. Det kan vara så att något sto har börjat brunsta, hästars luktsinne är ju enormt.

Igår och idag har jag hjälpt Tove med Draumur. Igår hängde jag på honom medan hon ledde runt honom och idag satt jag upp. Det gick jättebra och han var jätteduktig! Han kändes också väldigt stadig om man betänker att det var första gången han var tvungen att anpassa sig efter en ryttares vikt på ryggen. Det är egentligen ganska fantastiskt att vi kan lära ett stort flyktdjur som hästen att bära runt oss på ryggen.

Vi har även börjat på allvar med Hektor och idag hade vi honom hemma och lät honom ha sadel på, han fick även gå en snutt som handäst. Imorgon ska han nog få ha träns också. Hektor har redan haft träns och sadel men det var ett tag sen så lite repetition är på sin plats.

Ymir är ett envist litet yrväder men jag fick en del bra tips av Tove idag, vi var ute och red tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar