Sidor

lördag, mars 13, 2010

Mera hovvård

Det har varit ännu en galen dag på landet. Idag drev vi hem ston med föl och unghästar som vi inte kan verka ute på alvaret. Full cirkus. Hästar överallt. Nja inte riktigt men det var inte lätt att få hem dem. Till en början så ville alla hästar följa med och det var svårt att mota bort dem. Men då var det helt omöjligt att få med några av fölen trots att vi ledde bort deras mammor. Jobbiga ungar i trotsåldern! Så vi fick ge upp på några av dem.
Själva verkningen gick bra. Det var två föl som inte blivit verkade förut och en av dem var jätterädd men det gick bra ändå. Vi gjorde så att vi tog in sto och föl i en stor box och håller fölet mot stoet medan det verkas, på så sätt blir fölet lite lugnat över kontakten med mamma.
Ungstona uppförde sig alla bra och vi var färdiga snabbare än väntat. Han som kommer hit och verkar är jättelugn och fin med hästarna, något som är extra viktigt när de är så otämjda.
Man blir helt slut i huvudet av att hålla på med sådana här projekt så sen blev det inte mera gjort. I princip hela dagen gick åt till att ta hem och verka hästarna ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar