Sidor

torsdag, juni 25, 2009

Vem vinner?

Jag vet inte om jag sagt att Salvík startat upp turridning i Mývatn? Det har de gjort i alla fall och häromdagen så ringde Saevar (som håller turerna där) och frågade hur många personer jag tagit på tur den dagen och sa att han minsann tagit nio (jag hade bara haft fem). Idag ringde jag för att höra hur många han haft idag för med den kommande turen 20.00 så har jag haft 13 personer idag. Han hade bara haft två och skyllde på dåligt väder. Han sa att han skulle lyckas ta fler än 13 imorgon. Så nu är det tävling som gäller!

Min isländska har blivit lite bättre efter att jag hjälpt till med ridskolan och jag kan hanka mig fram. Jag förstår en hel del men kan inte prata så mycket själv och jag förstår nog mest sådant som har med hästar att göra. Jag funderar allvarligt på att ta en kurs i isländska när jag kommer hem. Vilket indirekt betyder att jag tänker komma tillbaka.
Det roliga är att när Bjarni visade deras nya reklamblad så sa han att nästa år så kommer det vara jag som rider på bilden. Sen så la han till att när jag kommer tillbaka så kommer det stå "Come ride with Ylva".

Annars så har jag ridit med turister idag. Jag red Trölli på första turen och det var så trevligt. Idag stod han relativt still när jag skulle upp. Han är så härlig för han arbetar verkligen korrekt och länger överlinjen fint. Han töltar inte mycket men jag travar hellre runt på honom än rider någon annan häst här. Det är verkligen bekvämt att rida en häst som bär sig korrekt, tycker jag i alla fall. Vi galopperade idag också, det var första gången och det var kul!
Tror jag ska ta honom nu också, det är bara en en-timmars tur.

1 kommentar:

  1. Fy fan, så kul :) Det gläder mig väldigt mycket att du verkar fastna för Island.. Om du vill kan jag hänga med på en kurs, eller så kan jag köpa studielitteratur, så kan vi kuckelura tilsammans :) Jag försökte boka flyg idag, men kötiden för telebokningen var hela 10 minuter, vilket innebär att kostnaden skulle bli nästan 100 för samtalet. Jag skall försöka imorgon igen... Det verkar mest troligt att jag kommer upp kring den 13-14:e och åker hem måndagen den 20:e (Juli).. Jag kommer åka upp som en "äkta" turist med både tält och sovsäck, hihi... sov gott!!!

    SvaraRadera