fredag, juli 27, 2012

Träningsvärk!

Idag har jag träningsvärk. Jag kan inte komma på när jag senast fick träningsvärk av att rida. Det var ett tag sedan. Det där med hoppning är inte så lätt och verkar dels ha aktiverat en del muskler som jag vanligtvis inte använder plus att de vanliga ridmusklerna verkar ha fått jobba hårdare.
Av någon anledning så tyckte jag att det var en bra idé att rida barbacka på Ára idag. Då kändes träningsvärken extra mycket kan säga men vi hade en trevlig tur ändå. Det var lite för varmt för att vi skulle orka vara helt seriösa idag.

Jag har ridit Sveppur de senaste dagarna och det går framåt. I början var det grisepass och nu är det i alla fall tölt. Sveppur är en av ridskolehästarna men han har tävlat i Schweiziska mästerskapen så han kan, han har bara legat av sig lite och behöver ridas till. Det är inte det lättaste att få till det och Sveppur försöker åla sig och undvika att gå rakt för att slippa ta i jämnt med bakbenen. Jag envisas och emellanåt har det resulterat i att vi hamnat i diket. Ja jag ska erkänna, jag tycker inte om honom och jag tror inte att han tycker om mig heller men emellanåt går det bra ändå. Det händer inte ofta att jag träffar hästar jag inte tycker om, tur är väl det. Om det fanns någon annan som kunde rida honom nu så hade det varit en bra lösning men så är inte fallet. Så jag utrustar mig med oändligt tålamod och tänker att idag är en ny dag varenda gång jag ska rida honom och att det inte är hans fel att vi inte passar ihop. Det hjälper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar